De afgelopen weken werd diverse keren, door ouderen op social media, de vergelijking gemaakt met de huidige toestand en de tweede wereldoorlog. Voornamelijk door ouderen die de tweede wereldoorlog hebben meegemaakt. ‘Belachelijk, zij weten niet waar ze het over hebben.’ ‘Seniele bejaarden zijn het.’ Werd er van alle kanten geroepen. Onze ouderen, die hebben gevochten voor onze vrijheid, die de puinhopen zagen die de oorlog had achtergelaten van een land wat net hersteld was van de eerste wereldoorlog. Uitgehongerd, uitgemergeld, de oorlog overleefd, hebben zij door keihard te werken alles weer opgebouwd. Van enig respect naar deze ouderen is door sommige personen geen enkele sprake. Juist deze ouderen zien de vrijheden, waar ze voor hebben gevochten, van zich worden afgenomen.

Al bijna een jaar zitten ze opgesloten tussen 4 muren, kinderen en kleinkinderen mogen ze alleen maar vanachter het glas zien. Kleinkinderen waar ze een knuffel van willen, maar die liedjes zingen als ‘Als je van me houd, als je van me houd, houdt dan afstand’. Met daarbij een dansje, waarbij ze met de armen de beweging maken, dat grootouders uit de buurt moeten blijven. Verplegers moeten afstand houden, zijn ingepakt met maskers en handschoenen, een simpele glimlach kunnen de ouderen niet zien. En ze horen de ene na de andere regel het volk opgelegd worden. ‘Dat kan je niet vergelijken met de oorlog!’  Niet? Ze vergelijken het niet met de nazikampen, ze vergelijken het niet met platgebombardeerde steden. Ze vergelijken het met de regels aan het begin van de oorlog. En toen dacht men ook, ‘ze hebben het beste met ons voor, laten we maar luisteren.’

Want hoe begon het met de Joden. Eerst kwamen er bordjes met ‘Joden niet gewenscht’ later werden deze vervangen door bordjes met ‘Voor joden verboden’. Wat begon met een park wat verboden werd voor Joden, vanaf de zomer van 1941 waren inmiddels onder meer zwembaden, bioscopen en bibliotheken verboden voor Joden. Elke keer kwam er weer iets bij. Wat is er nu inmiddels gesloten? We begonnen ooit met drie weken een intelligente lock down. Inmiddels bijna een jaar verder. Horeca, cafés, sauna, zwembaden, bioscopen, theaters, bibliotheken en winkels zijn dicht. In 1941 volgden er ook steeds meer regels, er mocht niet meer gevist worden, er mocht niet gesport worden, op 30 juni 1941 werd de avondklok ingevoerd. Wat is er sinds deze week actief? Wij hebben nu al meer regels dan de joden, wij mogen nog maar 1 persoon op bezoek hebben per dag. Mogen als gezinnen niet meer bij elkaar op visite. Na acht uur mochten we al geen alcohol meer kopen of vervoeren over straat. Opgesloten in ons eigen huis. Ja, als werknemer met betaald verlof thuis zitten, die hebben weinig te klagen. Maar denk aan de ondernemers, zonder inkomsten, die failliet gaan. Voor veel ondernemers is er geen hulppakket van de overheid. Die zien alles waar ze jaren keihard voor gewerkt hebben zo tussen hun vingers vandaan glippen. Voor deze ondernemers is er geen steun waar ze straks kunnen aankloppen. En het meest trieste, kinderen die zelfmoord plegen.

Om politie en ME als NSBér te beschouwen gaat me te ver. Maar ik begrijp wat de ouderen bedoelen. Over politie en ME gesproken, er word schande gesproken over de rellen op het museumplein, Burgemeester Halsema heeft het over vier paarden die met een ploertendoder zijn geslagen, er liepen hooligans met versterkte handschoenen. Ik keur geweld af. Anno 2021 waar iedereen staat te filmen zie ik daar helemaal niets van. Ik zie ouderen met koffiekopjes, ME wat erop los ramt, Romeo’s (undercover agenten) die rellen, waterkannonen, paarden die over ouderen heen gaan. En linkse media die met handig knippen en plakken de verhalen aan het verdraaien zijn.

Mogen deze seniele bejaarden de huidige situatie vergelijken met toen? Ik geef ze gelijk. Zij kunnen het weten, en zij weten hoe het is afgelopen. Het enige verschil met toen en nu is de kampen. En ik ga de concentratiekampen niet vergelijken met de huidige coronakampen. Dat gaat te ver. maar vergeet niet dat de achterblijvers niet wisten wat er in die kampen gebeurde. Men ging er van uit dat de kampen het beste was voor hun en dat ze elkaar snel weer in de armen zouden sluiten. Men zwaaide ze uit, wenste ze het beste, niet wetende dat de Joden de dood tegemoet gingen.. Als ze hadden geweten wat er in de kampen gebeurde gingen de Joden niet als makke schapen de treinen in. Deze ouderen schamen zich er misschien voor, hun is voorgelogen dat het voor de Joden het beste was. We weten hoe het is afgelopen. Zij denken misschien nog wel eens ‘Hadden we toen maar zelf onderzoek gedaan en niet alles klakkeloos aangenomen….’  Hoe staan wij over een tijdje? ‘Hadden we toen maar…’’?

Het Duitse Focus online schreef op 17 januari 2021 een artikel onder de kop: ‘Verscheidene federale staten (in Duitsland, red.) willen quarantaineweigeraars dwingen. Naast zware boetes kan niet-naleving van de huidige regelgeving in extreme gevallen leiden tot gedwongen opsluiting in centrale verzamelcentra, klinieken of jeugddetentiecentra. Dit gebeurt al in individuele gevallen op basis van rechterlijke bevelen.

Dit is iets ander dan het opvangen van terugkerende burgers uit andere Covid-landen. Hier gaat het om mensen uit eigen land die de Corona-regels overtreden en daardoor in ‘centrale verzamelcentra’ kunnen belanden. Hiermee komt zo’n faciliteit toch wel dichter bij een term als ‘Corona-kamp’.

De politiek volgt de adviezen van wetenschappers, die hebben geleerd naar virussen te kijken, in plastic doorzichtig afgesloten doosjes en daar conclusies uit te trekken. Die virussen moet je opsluiten, mensen moet je niet als virussen behandelen en opsluiten. Men blijft maar roepen besmettelijker, maar besmettelijker betekent niet agressiever. De nieuwe varianten zijn stuk voor stuk minder agressief. Elke keer dat het virus muteert word het besmettelijker. Dat is het doel van een virus. Zo veel mogelijk mensen besmetten, er komen nog veel meer besmettelijkere varianten. Dat kon u maanden geleden hier al lezen. Niets vreemd aan wat er gebeurt.

Ik kom regelmatig op de bouw waar bouwvakkers zonder enige vorm van mondkapjes als mieren op en onder elkaar door gaan, ik kom op veel plekken waar soortgelijke taferelen zich afspelen. Daar is geen controle, daar zijn geen boa’s. Want daar is schijnbaar geen Corona. Wees consequent, wees duidelijk, kom met feiten, niet het gedraai en geklooi met cijfers. Waar zijn de berichten van de dagelijkse ziekenhuisopnames gebleven? Ze zijn te vinden op internet, maar dagelijks kregen we toch altijd de cijfers door van besmettingen en ziekenhuisopnames? 17 miljoen mensen worden opgesloten voor minder dan 70 opnames per dag In de eerste golf waren het meer dan 500 opnames per dag.

Over 500 gesproken, wist u dat de stroom van asielzoekers gewoon wekelijks doorgaat. Wekelijks rond de 500 nieuwe asielzoekers die ons land in komen. Wij mogen niet reizen, grenzen moeten dicht etc.

Ik ben tegen de rellen, de linkse media willen ons laten geloven dat de avondrellen door Lange Frans, Willem Engel, Thierry Baudet of Geert Wilders worden veroorzaakt. Deze rellen worden niet veroorzaakt door deze personen of personen die tegen de regels zijn. Dit zijn jongeren van bepaalde groeperingen. Wilt u filmpjes, ik heb ze voor u. Het paard van Troje wat de politiek jarenlang naar binnen heeft gehaald en inmiddels uit zijn voegen aan het barsten is, dat zijn de jongeren die nu de problemen veroorzaken. Schilderswijk, Kanaleneiland, daar zitten je relschoppers. En natuurlijk vliegen de linkse media vol op Urk. Stel je voor dat ze eens met het vingertje de verkeerde kant op wijzen dan volgt direct de racismekaart.

in de eerste JOM over Corona voorspelde ik al dat dit niet enkele weken zou duren. Wat het volgende zal worden? Volledige drooglegging? Corona-kampen? De eerste Doden? De inzet van het leger? De lang verwachte en voorspelde oorlog en inname van Nederland? Ik heb daar mijn mening over, maar misschien is het beter dit aan onze seniele bejaarden voor te leggen, die hebben dit tenslotte al eens meegemaakt.

Ik wens u veel wijsheid en een goede week toe,

Jim

Categorieën: Corona