Volgens Snuifje (Hugo de Jonge) en Pinokkio (Mark Rutte) hoeven er nog slechts 1,8 miljoen (15%) inwoners van Nederland gevaccineerd te worden, dan is iedereen gevaccineerd. Zoals we onze journalisten kennen doen zij schijnbaar niets aan onderzoek en nemen ze klakkeloos alles over en de media vult krantenkoppen met teksten als: ‘Steeds minder mensen worden nog gevaccineerd, 85 procent heeft prik gehad.’ Maar klopt die 15% wel.

In het bijgevoegde schema’s ziet u de vaccinatiecijfers van Nederland volgens Google.

Volgens google is in Nederland 70% (12 miljoen personen) volledig of deels gevaccineerd. Volledig gevaccineerd is slechts 63,4%.

Dat zou volgens Google betekenen dat 30% niet gevaccineerd is, in plaats van de 15% van Snuifje. Wie heeft het nu bij het rechte eind? 30% van 17,2 miljoen inwoners is een dikke 5,1 miljoen personen die zich nog niet hebben laten prikken. Dat is wat anders dan de 1,8 miljoen personen van Snuifje en Pinokkio. Nu zijn ze wel vaker miljoenen kwijt in den Haag, maar volgens mij is dit de eerste keer dat er 3,3 miljoen Nederlanders zoek zijn.

Kunnen we het verschil vinden? Ik moest even zoeken en rekenen maar op de site van het RIVM vinden we het antwoord:

‘Tot en met zondag 19 september zijn in Nederland naar schatting 23,4 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn ruim 12,7 miljoen eerste vaccinaties en ruim 10,6 miljoen tweede vaccinaties. Naar schatting heeft nu 86,0% van alle 18-plussers een eerste vaccinatie ontvangen en is 82,1% volledig gevaccineerd.’

Men heeft het hier over 86%…

…van iedereen boven de 18 jaar. En laten er nu ruim 3.3 Miljoen kinderen tot 18 jaar zijn. Die heeft Snuifje in zijn voordeel even weg gemaakt. Daar zit het verschil, het is rommelen met cijfers. Het is de boel bedriegen en de media doet vrolijk mee. In Nederland is 30% niet gevaccineerd ruim 5.1 miljoen personen. Daarnaast is er een groep van 1 miljoen personen die nog een tweede prik moeten krijgen. Onder deze groep is een deel wat geen tweede prik meer wilt hebben.

Halen we die groep er ook af dan is in Nederland slechts 63,4% volledig gevaccineerd. Dat is een groot verschil met de 15% die de media en de politiek u wilt laten geloven.

Ik wens u een fijne week !

Jim

Categorie├źn: CoronaPolitiek