Het is begin Juli 2020, dagelijks worden we nog geconfronteerd met Corona en ik zou het bijna als een verademing moeten zien dat er na maanden eindelijk eens ergens anders over wordt gepraat. Maar dat andere is alleen maar BLM en KOZP. Met als dieptepunt actrice Hannah Hoekstra die uit wordt genodigd voor een lunch bij de Koning en dan een shirt aandoet met de tekst ‘Zwarte Piet is Racisme’.

Hannah maakte haar debuut in 2012 met de Arthouse Film ‘Hemel’ waarvoor ze gelijk een gouden kalf kreeg als beste vrouwelijke actrice. In ‘Hemel’ is Hannah een op seks geobsedeerde vrouw die nog bij haar vader woont, in 8 hoofdstukken gaan we door het leven waarbij bloot en seks de boventoon voeren. Zo wordt haar poes kaal geschoren en staat ze naakt te plassen. Voor mij niet echt een film voor een avondje vermaak. Ook al niet omdat het uitgemergelde lichaam van Hannah meer op een vibrafoon lijkt.

De Arthouse rukkertjes van het Nederlandse Film Festival beloonden Hannah met een gouden Kalf en voor Hannah was duidelijk dat ze opvalt als ze buiten de lijnen kleurt. Gezien de beschrijving begrijpt u dat het niet echt een film cq actrice is wat favoriet bij Christenen is. Voor mij is het dan ook opmerkelijk dat Hannah wordt uitgenodigd voor een lunch met onze Christelijke Koning. Als ze bij de AIVD haar naam in google hadden ingetoetst hadden ze een vloedgolf aan links naar diverse pornosites waar haar talenten te bewonderen zijn tegenkomen. Het voelt bijna een beetje alsof Kim Holland was uitgenodigd. (Wat overigens moet kunnen, maar niet gebeurt).

Hannah kreeg de uitnodiging en besloot om direct weer buiten de lijnen te kleuren. Niet door iets doorschijnends aan te doen of een plasje in de hoek van de zaal te doen, nee door een shirt aan te doen van ‘Zwarte Piet is Racisme’. Het probleem was dat ze dit niet van te voren had gemeld. En toen haar jas uitging zat men opeens met een probleem. Iemand met een voetbalshirt zou geweigerd worden, maar haar weigeren zou direct voor BLM en KOZP aanleiding zijn om een heleboel herrie te maken.

Hannah had gehoopt op een dialoog, hulde aan ons Koningshuis dat ze deze gesprekken hebben afgekapt. Ik zat even te denken wat er zou gebeurd zijn als Akwasi was uitgenodigd, u weet wel die tweedehands damschreeuwer, die woordkunstenaar die alles anders uitlegt dan dat u en ik heb hebben begrepen. Want wij zijn een beetje dom dat wij zijn woorden niet begrijpen. Heb ik sowieso niets met rappers als Akwasi, Lil Kleine en consorten en doe ik al helemaal geen moeite om ze proberen te begrijpen.

Over Racisme in Nederland kan ik heel kort zijn, ja het gebeurt, maar niet in de mate zoals die nu aan alle Nederlanders wordt beticht. Laten we nou eerlijk zijn, ik ben eens door de top 40 lijst van 1990 heen gegaan. Als Nederland echt zo racistisch zou zijn als wordt beticht zouden er niet zoveel donkere muzikanten in staan. En ook in clubs en disco’s wordt steeds muziek van donkere muzikanten gedraaid. Er is een hele kleine groep die enorm lopen te schreeuwen: hoe zielig ze zijn en een hele groep van mensen scharen zich daar achter, zoals Hannah. Wat ze niet zien is dat hetgeen ze nu bereiken averechts werkt van hetgeen ze denken te bereiken.

Ik en met mij velen krijgen steeds meer een hekel eraan dat we van alles worden beticht. We zijn rijk geworden door de slavernij, mijn voorouders waren piraten die al het goud hebben gejat van Afrika, wij hebben een hekel aan mensen met een kleurtje. Hallo, het enige wat deze kleine groep doet is een complete anarchie tussen blank en donker/wit en zwart (mag ik het zo noemen?) te realiseren.

Mensen leggen dagelijks hun woorden op een weegschaal omdat ze misschien iemand zouden kwetsen. En dan nog wordt het door woordkunstenaars zoals Akwasi verdraait naar racisme. We kunnen niet meer vrijuit meezingen met liedjes van vroeger, een kinderfeest wat tot een waar strijdtoneel is verworden.

Ik hoop dat Hannah en met haar velen daar eens over nadenken met wat ze nu aan het bewerkstelligen zijn. Wat het werkelijke doel is van BLM en KOZP, ik heb hier al eerder over geschreven. Hun acties bewerkstelligen geen dialoog of een oplossing, dat is helemaal hun doel niet. Hun acties en doelstellingen bewerkstelligen een rassenstrijd die zijn weerga in Nederland nooit heeft gekend.

Categorieën: Racisme