En bedankt Sylvia Witteman van de Volkskrant, Sylvia twitterde over een gaper op een Apotheek in Amsterdam met de tekst ‘Verbazend dat dit hier nog hangt, midden in Amsterdam.’ Sylvia kreeg daaropvolgend een cursus betreffende de oorsprong van gapers, waarna Sylvia twitterde dat ze het allemaal niet zo bedoelde, dat het grappig bedoeld was. Daar hebben ze bij de Volkskrant wel vaker last van. Grapjes maken over blanken, want dat is wel leuk en dat mag wel. Het resultaat is dat de gaper verwijdert is ivm ernstige dreiging. Weer een stukje cultuur weg.

Het Black Renaissance Collectief is woedend op de NPO, omdat Jort Kelder aankomende zondag het racismedebat gaat leiden. De presentator zou racisme niet serieus nemen en is ‘iemand die sympathiseert met FvD’. Als de NPO niet met een bevredigende verklaring komt dan zal het collectief zijn achterban oproepen ‘jullie programma te boycotten’. Nee stel je eens voor dat het een debat zou worden, dat we een echte discussie gaan voeren over racisme. Het wordt weer een uitzending met alleen maar belerende vingers die wijzen naar de blanken racisten. Zeg dan gelijk dat je een Arie Boomsma of Wilfred Genee wilt hebben.

Waar ik mij al een tijd over verbaas is de vele clubjes die er ontstaan met daarin de naam black: Black Renaissance Collectief, Black Achievement Month, The Black Archives, Black Lives matter. Veel van deze clubs zijn gesubsidieerd en louter om de zwarte geschiedenis te vertellen. Vaak echter wordt hij gedramatiseerd. Want Slavernij is niet door de Nederlanders uitgevonden. Juist door de Nederlanders is er een einde gekomen aan slavernij. Maar dat past niet in het plaatje van deze clubs.

Wat ook niet in het plaatje past is dat Geen land in West-Europa, Duitsland uitgezonderd, zo beschadigd uit de Tweede Wereldoorlog kwam als Nederland. Er waren ongeveer 230.000 doden te betreuren, inclusief de 105.000 vermoorde Joden. Bijna 98 procent van alle treinwagons was naar het Derde Rijk versleept, en door de vele vernielde bruggen lag de binnenvaart stil. Havens waren vernield, de fabrieksinstallaties van Pernis en de Hoogovens ontmanteld. Ongeveer 375.000 hectare landbouwgrond was onbruikbaar geworden, vooral doordat ze onder water waren gezet. Tot het einde van het Herstelprogramma in 1951 heeft Nederland meer dan 1 miljard dollar aan Amerikaanse steun ontvangen. Het is een klein dingetje wat niet in het verhaal past dat Nederland voornamelijk racistisch en rijk is geworden aan slavernij en nu maar moet terugbetalen.

Ook op Instagram zijn een heleboel ‘Black’ pagina’s te vinden waar alleen maar gekleurde mensen mogen komen met honderdduizenden foto’s, ik noem er enkele:

the_blackbeauties,
blackgirlmagic
blackgirlmagic✨
blackgirlmagick
blackgirlmagic?
blackgirlmagic?✨
blackgirlmagic?
blackgirlmagicart
blackgirlmagicinmotion
blackmodels
black_models
blackmodelbeauty
blackboysworldwide1

Normaal zou ik zeggen dat dit het topje van de ijsberg is, maar dat is veel te zacht uitgedrukt. Het gaat om duizenden pagina’s Ook op Facebook vele pagina’s voor de zwarte gemeenschap waar veelal blanke mensen niet zijn toegestaan:

The NL Black Community Network:
DE NL BLACK COMMUNITY NETWORK IS HET GROOTSTE ZWARTE GEMEENSCHAP NETWERK OP FACEBOOK IN NEDERLAND!

Afro-Nederlandse Schrijfsters/schrijvers:
Deze site is gender neutraal. Gericht op het bevorderen van Afro- Nederlands schrijftalent. Aanmoediging en positieve feedback is een DO!

Real Pro Black Groep NL:
Geen foto op je profiel foto dan kom je er niet in✊? Is je afkomst niet black kom je er niet in✊? We just problack ✊? Black Owned Businesses:

Black Gemeenschap Geeft/deelt/koopjes:
WAT IS BLACK GEMEENSCHAP D/G/K Is een groep voor de zwarte gemeenschap om tweede handse, koopjes, aanbiedingen, na druk op goedkope verkoop van nieuwe spullen. VOOR WIE Only Black people! Mensen die 1 of meer ouders hebben die afstammen van Afrikanen of Afrikanen in diaspora

BLACK HISTORY NL:
Deze groep is bedoeld voor donkere vrouwen en mannen die meer willen weten over hun geschiedenis.

Dan hebben we ook nog de nodige tijdschriften Afro Magazine Black Dutch Entrepeneurs Black Ladies Talk Blackhair Magazine En nog veel meer tijdschriften, daar waar Vogue diep door het stof moest omdat er te weinig gekleurde mensen in stonden, anno 2020 komt u in deze tijdschriften geen excuses tegen.

‘’AFRO Magazine sloeg de handen ineen met Black Ladies Talk, Black Dutch Entrepreneurs en NL Times om iedereen aan te sporen om juli 2020 de maand te maken waarin zij zwarte ondernemers steunt. En wat schreven zij:

‘Als iedereen in de gemeenschap een maand lang zoveel mogelijk zaken doet met zwarte bedrijven, dan helpen we niet alleen zwart ondernemerschap overleven, we verstevigen ook een pilaar uit onze gemeenschap. De gevestigde ondernemers komen geen business te kort; die doen het goed. Het zijn de zwarte ondernemers die nu overeind moeten worden gehouden. Daarmee houden we onszelf overeind. Een zwarte succesvolle ondernemer is een mogelijke werkgever voor werkzoekenden uit de gemeenschap die elders vanwege hun afkomst geweerd worden.’

Tot slot nog even over Black Lives Mater. De mede oprichtster van Black Lives Matters Toronto Yusra Khogali schreef op haar facebook dat het blanke ras een sub-mens is die een genetisch defect heeft. Inmiddels heeft ze dit verwijderd maar u kunt het nog terugvinden.

Deze namen heb ik in slechts een half uurtje verzameld, deze column had wel een boekwerk kunnen beslaan met alle clubjes, en naampjes alleen voor, zoals zij het zelf benoemen, de zwarte mens . Laten we duidelijk zijn, ik heb geen probleem met de gekleurde medemens. Maar als we het dan toch over het buitensluiten van een groep op afkomst en kleur hebben… Is het juist deze groep die zichzelf aan het buitensluiten zijn, hun eigen groepen en community ’s zijn groepen waar blanke mensen niet welkom zijn. En nu het hardste roepen dat blank racistisch is, ondertussen hun gewoontes en cultuur aan het opdringen zijn. Verandert u voor elk van hiervoor genoemde namen black/zwart in white/blank eens en begin daar een groep, Facebook pagina of tijdschrift mee….

Maar ik kan het natuurlijk mis hebben, en in dat geval ontvang ik graag een lijst zoals hierboven met groepen/tijdschriften/kleding/uitspraken waar specifiek beschreven staat zoals hierboven dat er alleen blanken in mogen komen met groepsnamen als blank / white, het mag naar info@jimopmaandag.nl.

Ik ben er klaar mee, ik ga mijn woorden niet meer zorgvuldig afwegen. Als iemand zich ergens aan stoort is het grappig bedoeld, of begrijpen ze mijn woordkunsten verkeerd. Het ligt in ieder geval niet aan mij maar aan de ander. En betreffende het racismedebat aanstaande zondag, mijn TV gaat op Zwart!

#Racisme #JimOpMaandag #UitgeverGezocht #Kritisch #StopRacisme

Categorieën: Racisme