Sinterklaas komt er weer aan en de actievoerders tegen zwarte Piet beginnen weer van zich te laten horen. Ik heb eerder geschreven over KOZP (Kick Out Zwarte Piet). (Column: Nederland wordt beter). Het clubje dat zwarte Piet racisme vind. Het clubje dat vind dat alle Nederlanders slavernij verheerlijken. Over Jerry Afriyie, het boegbeeld van KOZP, dat hij sympathie cq begrip heeft voor homo haters die een homofiel in elkaar sloegen met een baksteen in Amsterdam. Dat in zijn geboorteland Ghana kind slavernij heel gewoon is. Dat Jerry zijn vergunning als beveiliger is kwijt geraakt doordat hij diverse malen politieagenten heeft geslagen Het clubje KOZP is echter een nog veel enger clubje dan ik toen dacht.

Onlangs stond in een interview van de Telegraaf dat de Lelystadse Mark Lucias ook bekend onder de naam Nelson Maatman mee was met KOZP naar Dokkum om te demonstreren tegen Zwarte Piet. Nelson is pedofiel en wil de wettelijke leeftijd waarop kinderen seks mogen hebben omlaag hebben naar 12 jaar. Hiervoor heeft hij diverse twitteraccounts als #kinderbevrijdingsfront en #pedopride. Misschien begint bij u nu al wat te dagen, Nelson is de persoon die bij de GayPride aan het folderen was opdat pedofielen zich kunnen voegen in het rijtje van de LHGBT gemeenschap. Dat pedofielen ook een boot zouden krijgen tijdens de gaypride.

Omdat eea aan het escaleren was tijdens het flyeren heeft de politie de folders afgenomen welke Nelson op een later tijdstip op mocht halen op het politiebureau. Nelson praat veel over zijn pedofiele gevoelens en ideeën. Nelson is daardoor veel van zijn vrienden kwijt geraakt. Nu kunt u zeggen, ja maar misschien heeft hij nooit bij KOZP gezegd dat hij Pedofiel is. Dus wel, want onder zijn duizenden volgers op het twitteraccount #kinderbevrijdingsfront, zitten diverse KOZP leden.

KOZP distantieert zich niet van pedofilie, sterker nog het neemt bewust pedofielen mee naar kinderfeesten. Maar daar houd het niet op. In mijn bezit een pdf met slideshows van de activist Sandew Hira die trainingen verzorgt voor KOZP. De presentatie van Hira is niets anders dan dat alle blanke Nederlanders racistisch zijn. Enkele van zijn slides uit de 61 pagina’s tellende presentatie:

De confrontatie van symbolen van de racistische samenleving:
Sinterklaasintocht
Gouden koets
Standbeeld Jan Pieterszoon Coen en koloniale oorlog in Indonesië
Hoofddoekendiscussie

Een andere slide:

Analyse: wat gaat schuil achter de witte woede over zwarte Piet:
Afwijzing van de multiculturele samenleving.
Zwarte mensen moeten dankbaar zijn om hier te wonen en moeten hun bek houden
Assimileren (integreren) of oprotten

En tot slot nog een andere slide:

Een beetje … 
Andre Hazes: een beetje verliefd
Nederlandse historicie: maar 5% heeft meegedaan met slavernij
Een beetje zwanger: Nederlandse Gynaecologen
Een beetje racistisch bestaat niet!

De hele slideshow draait maar om één ding: alle blanke Nederlanders zijn verantwoordelijk voor het slavernijverleden, alle Nederlanders zijn racistisch. Ook al heb je er fysiek niet aan meegedaan ook al denk je er anders over. Je bent een blanke Nederlander jij bent schuldig.

Sandew Hira pseudoniem voor historicus en econoom Dew Baboeram, kwam dit jaar in het nieuws omdat het Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis, af zag van hem als spreker in het scheepvaartmuseum omdat zijn komst te gevoelig zou liggen bij een deel van de Surinaamse gemeenschap. Romeo Hoost van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname vindt publicist Sandew Hira allesbehalve de juiste persoon om te spreken over zo’n gevoelig onderwerp als het slavernijverleden.

Hoost: ‘In het boek van Hira, De getuigenis van president Desi Bouterse, praat hij duidelijk over een onvoorwaardelijk amnestie voor Bouterse en degenen om hem heen die worden verdacht van de moorden.’ Romeo Hoost vervolgt: ‘Je kan niet de mensenrechtenschendingen van 400 á 500 jaar geleden komen bevechten en de mensenrechtenschendingen van vandaag anno 1980 tot nu toe proberen goed te praten door een onvoorwaardelijk amnestie te vragen voor de mensen die daarvan worden beschuldigd.’

Ik kan het niet beter verwoorden dan Romeo Hoost, en om in de woorden te blijven van Sandew Hira: Een beetje fout bestaat niet. Kick Out Zwarte Piet is een hele hele enge foute club, waar niemand zich mee zou moeten willen associëren, en zeker geen recht van spreken of demonstreren heeft. Ik hoop dat burgemeesters gaan inzien wat zij naar binnen halen.

Ik wens u een fijne week

Jim