Vorige week ontplofte half Nederland op internet, columnisten vlogen in de pen. Na de negerzoenen, jodenkoeken en zwarte piet mogen we nu ook niet meer neuken.

Trouw columniste Naema Tahir heeft nogal wat moeite met de lidwoorden en vind dat het woordje ‘het’ maar uit de Nederlandse taal moet verdwijnen. Als we zin hebben in seks zeggen we ‘zullen we ‘het’ doen’ dat kan dus straks niet meer.

In mijn zoektocht naar de column liep ik tegen de betaalmuur van Trouw aan. Echt niet dat ik € 2,50 ga sponsoren voor dit linkse bolwerk. Toch wilde ik de column hebben want u verwacht van mij dat wat u hier leest juist en gecontroleerd is. Gelukkig is het niveau van de betaalmuur hetzelfde als het niveau van de columnisten en stond met twee muisklikken zonder te betalen de column op mijn scherm te pronken.

Naema Tahir woont al 34 jaar in Nederland en Nederlands is de vierde taal die zij geleerd heeft en zij heeft daar enorm veel moeite mee. Haar zesjarige dochter moet haar meermaals corrigeren. Nu is ze bang dat haar dochter stereotypisch gaat denken over bruine mensen die steeds maar fouten maken.

Zoals vaker met columns in Trouw moet het woord discriminatie tevoorschijn komen. Enkele citaten:

‘Wat een tijdverspilling! Wat een discriminatie! Wat een permanente achterstelling van ons allochtoontjes!’

‘De vork, de lepel, maar het mes! Waar slaat dat op? Het is het lot van ons allochtonen.’

‘Als ervaringsdeskundige weet ik, het gaat niet meer lukken om het ooit nog perfect onder de knie te krijgen Nooit meer’

Om vervolgens de vraag te stellen hoeveel allochtonen de lezer kent die perfect Nederlands spreken Naema Tahir kent ze niet. Ik ken er veel, maar die werken dan ook niet bij Trouw.

Want buiten de krochten van het Trouw gebouw zijn er mensen als: Kamervoorzitter Khadija Arib, welke opgroeide in Marokko en op vijftienjarige leeftijd naar Nederland kwam, Yolanthe van Wesley Sneijder geboren in Ibiza, Humberto Tan geboren in Paramaribo, en iets bekender op dit moment Gerald Roethof (Van de zaak Jos B.) geboren in Zwolle verhuisd naar Suriname en op 18 jarige leeftijd weer terug gekomen naar Nederland. Deze personen hebben geen moeite met de het die en dat. Ook in mijn vriendenkring meer dan genoeg personen die vloeiend Nederlands praten.

De column bracht flink wat teweeg, het Twitter account stroomde vol met termen als ‘teef, rot op naar Pakistan’ Op facebook meer dan 800 boze reacties. Het liep uit de hand en er moest ingegrepen worden. Collega-columnist Sylvian Ephimenco kreeg opdracht om de volgende dag in zijn column alles te nuanceren. Hij schrijft dat Namea Tamir de jackpot van de columnisten met afstand heeft gewonnen met haar grappige column. Alle rechtse sites trapten erin zelfs de telegraaf nam haar oproep bloedserieus. In zijn volgende column gaat hij schrijven dat hij voor gaat stellen om het fietsen te verbieden want dat is pure discriminatie naar de allochtonen die dat niet kunnen. De Fransman viel schaterlachend van zijn stoel.

Het was zogenaamd een grapje. Kunnen Negerzoenen, Jodenkoeken en zwarte Piet dan ook weer terug, want dat zijn zeker ook allemaal grapjes van dat groepje oproerkraaiers bij Trouw en NPO1.

Hadden die ‘allochtoontjes’ ons blank, rechts, discriminerende, met witte puntmutsen lopende Nederlanders nu toch echt te pakken. Het internet kan uit en we kunnen weer serieuze dingen doen. Ik ga ‘het’ doen.

Ik wens u fijne feestdagen

Jim

Categorieën: Social Media