Twee spraakmakende uitzendingen deze week. In Nederland zijn er publieke en commerciële omroepen. De publieke omroepen krijgen geld van de overheid. Daarnaast moeten ze 150.000 betalende leden hebben. Akwasi hoeft er maar 50.000 voor zijn omroep ‘Zwart’ te hebben, dat is omdat hij als aspirant-omroep een voorlopige erkenning krijgt voor de publieke omroep. Hij zal zich dan moeten aansluiten bij één van de zes bestaande omroepen. (AvroTros, BNNVara, VPRO etc).

Persoonlijk kijk ik zo min mogelijk naar deze omroepen, het gaat me te ver om te zeggen dat de staat de programmering regelt, maar dat ze het nieuws erg éénzijdig en politiek vriendelijk brengen is wel duidelijk.

Terug naar de twee uitzendingen, afgelopen vrijdag komt Kassa (BNNVara) met een mondkapjes test. Uit deze test blijkt dat mondkapjes zo goed als geen zin hebben. Het enige wat ze doen is een soort van schijnveiligheid creëren. Dat is ook benoemd door de politiek, we gaan aan de mondkapjes, zodat iedereen blijft beseffen dat we voorzichtig moeten zijn. Echter, zie ik nu mensen met mondkapjes zo dicht bij elkaar staan, dat 1,5 meter niet meer gebezigd wordt. Het mondkapje werkt dus averechts met wat de overheid wil bewerkstelligen: 1,5 meter bij elkaar uit de buurt blijven, geen handen schudden, niezen in de mouw, handen wassen.

Twee dagen later komt Lubach (VPRO). En die wist in 30 minuten tijd te vertellen, dat als je op internet ging kijken of een Corona test wel werkte je in drie klikken geloofde dat de Twin Towers een inside job was, vlucht MH370 op de plek van MH17 was neergelegd en alle inzittende van MH17 naar een onbekende bestemming zijn afgevoerd. Het kon nog gekker. Als ik kritische vragen stel over Corona cq Covid, ben ik een complotdenker die tevens gelooft dat de hooggeplaatste heren “bloed drinken van baby’s en satanische pedofiele rituelen“ uitvoeren. En ik zit dus in die zogeheten fabeltjes fuik.

Toeval? Beide zenders publieke omroep, beide zenders krijgen geld van de overheid, de overheid koopt al bekende Nederlanders om, ik noem Famke Louise, Ali B en ga maar door.

Ja ik ben kritisch, ja ik zoek veel uit, en ja ik geloof dat er een dubbele agenda is. In een eerdere column schreef ik al dat de linkse politiek de kroegen dicht wil hebben, je in Nederland vakantie moet vieren, vliegen niet nodig is, roken niet zou mogen (link).

En wat zien we nu, de kroegen weer dicht, alcohol mag na 20:00 niet verkocht worden, om 20:00 geen alcohol op straat. Ik verwacht dat in November alles nog op slot is, December ook en ik verwacht een landelijk vuurwerkverbod. De landelijke intocht van Sinterklaas is al afgezegd, Kerst en oud nieuw mag u waarschijnlijk nog steeds maar maximaal drie bezoekers per dag ontvangen. Dus geen gezellige kerst, denk dat ik de kerstboom maar ingepakt laat.

En Femke Halsema heeft opgeroepen uw buren te verraden als u ziet dat zij meer dan drie personen op visite hebben. Maar ja, wat verwacht je van een burgemeester die een demonstratie toelaat op de Dam welke alle Corona regels tart, vervolgens de meeste besmettingen per 100.000 inwoners heeft van Nederland, en zich dan op de lijst van beste burgemeesters ter wereld laat zetten die actief tegen Corona heeft gewerkt… Ik zou me kapot schamen en me direct van die lijst af laten halen. Maar ja, we hebben het over Femke.

Dan nog even terug naar de regels, toen corona in Nederland uitbrak zaten we aan de handschoentjes, we hoefden niet meer voor parkeren te betalen want verspreiding kon via de parkeerautomaat, deurklinken moesten elke 10 minuten worden schoongemaakt, flessen met schoonmaakmiddelen gingen er doorheen. Kinderen moesten niet, toen weer wel, toen weer niet naar school. Voetbal werd afgeschaft, sportscholen dicht, sekswerkers dicht. Het limiet van contactloos pinnen ging omhoog zodat we niet zo vaak aan de pinautomaat hoefden te zitten en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dit is allemaal niet meer nodig omdat we nu niet-werkende mondkapjes hebben.

En dan nog dat smerige Corona verspreidende geld, in bijna geen één winkel wilde men nog contant geld hebben, pinnen, pinnen, pinnen was het zoveelste toverwoord.

Afgelopen week was er een landelijke pin storing bij KPN. En waar ik dan zou verwachten dat je als winkel zijnde dat smerige Corona verspreidende geld nog steeds niet zou willen, verscheen op bijna alle winkelruiten, pin storing CASH ONLY! Daar waar je aan het begin van de Corona als overheid tegen de horeca riep ‘om 18:00 alles dicht’ lieten ze nu de winkels open.

En voor al die winkels die open bleven, al die mensen die geld gingen pinnen om bij die winkels alsnog te kunnen betalen en de rijksoverheid geldt maar één boodschap:

Corona, we doen het samen! Maar de horeca en een paar andere sectoren een beetje meer dan wij.

Ik wens u een fijne week,

Jim