Ik ben vroeger christelijk opgevoed. Ik ga nu niet naar een kerk, moskee, zaal of wat dan ook. En of Hij nu God, Allah, Jahweh, vijfde oog of wat dan ook word genoemd, er is meer tussen hemel en aarde. Wat? Ik heb geen idee. Ik ben ervan overtuigd dat als je het goede doet en geen andere benadeeld dan komt het uiteindelijk wel goed met je. Naar een gelovige instantie ga ik niet, het hoeft van mij allemaal niet zo dat verplicht samen zingen, samen huilen, samen lachen. Ik heb te veel meegemaakt. Het gaat er bij mij niet in dat je aan de ene kant de opdracht van Jezus leert ‘geeft Ceaser wat van Ceaser is, dus betaal uw belasting en houdt u aan de snelheid op de weg’. Maar ondertussen met een Bijbelteksten geheimschrift de pedofilie zaken naar het hoofdkantoor sturen welke vervolgens weer met een Bijbelteksten geheimschrift de straf terugstuurt. Voor een paar jaar terug was er een inval men was op zoek naar bewijsmateriaal maar kon niets vinden. Toen viel bij mij het kwartje, als je niets opschrijft, is er niets te vinden, daarom al dat geheimzinnige gedoe met Bijbelteksten. Geeft Ceaser wat Ceaser toekomt, maar de pedofielen houden we uit handen van Ceasar. Hetzelfde heb ik met de katholieke kerk die nog steeds geen afstand neemt van pedofilie. Daar wil je toch niet bij horen. En dan is dit nog maar een puntje van de ijsberg.

Natuurlijk moet je niet omdat een paar mensen zo zijn een hele gemeenschap over één kam scheren. Maar als een gemeenschap er alles aan doet om het in de doofpot te stoppen is voor mij de hele gemeenschap verrot. En dan zal een God, Allah, Jahweh mij straks aan het einde veroordelen omdat ik niet met zo’n stel huichelaars en viezerikken onder één dak wil zitten?

Ik dacht vroeger echt dat alle geloven leefden naar de negen vruchten van de geest: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Waar wil ik heen, Zwarte Cross 2019 het bordje ‘Allah’s Afbakbar’ pronkt al drie jaar boven de frituurtent aldaar.

Ik vermoed dat het naambordje een verbastering is van Allah Akhbar, wat zoveel betekend als: ‘God is groot’. Ik moest gelijk denken aan de zelfmoordterroristen die de kreet roepen vlak voor zij zichzelf opblazen. Zouden de kroketten van deze frietboer ook uit elkaar klappen in het frituur. Dat je zo’n bolletje krijgt met daarop zo’n uit elkaar gereten kroket welke vol gelopen is met te oud frituurvet welk langzaam het eens maagdelijke witte broodje vult tot een te hete kleffe zooi.

Naast dit bordje hangen er honderden borden die alle religies op de hak nemen. Ben je daar gevoelig voor, kom dan niet naar de Zwarte Cross. In een bos vind je altijd wel een stok om je hond te slaan. Nog even en cabaretiers zijn aan de beurt

De 22 jarige rapper Sevn Alias vind dat door deze borden de organisatie van Zwarte Cross racistisch is en wil er nooit meer optreden. Ik dacht even dat hij misschien gevraagd was om zwarte piet te spelen, maar nee, hij kreeg een podium om op te treden en na afloop (toen hij het geld van zijn optreden in zijn zak had) is de organisatie van Zwarte Cross opeens racistisch. Ik had nog nooit gehoord van Sevn Alias en besloot zijn hit Kifesh eens te bekijken. In het nummer zijn vrouwen, wijven, bitches en kech (kech is straattaal voor hoer) en hij zoekt geen problemen met niggas (negers). Deze jongen denkt ook maar iets te mogen zeggen over Zwarte Cross? Het zou zwarte Cross sieren een statement te maken en deze jongen nooit meer uit te nodigen.

Zo ook stoorde Omar zich aan dit bord en melde zich bij de organisatie van Zwarte Cross dat hij zich gediscrimineerd voelt door het bord. De organisatie wilde niet veel doen. Omar besloot daarop de foto op de facebook pagina ‘Trots op Islam’ te plaatsen welke door 238.000 mensen word gevolgd. Het resultaat was dat in enkele uren het bericht 135 keer werd gedeeld en er 325 reactie op kwamen. Maar niet alleen deze facebookpagina werd opeens druk bezocht door Moslims. Ook de social media van Zwarte Cross kreeg een ware hetze tegen zich. De sfeer werd zo grimmig dat de organisatie onder dreigende druk heeft besloten het bord alsnog weg te halen.

Klaar zou u denken, nee toen brak de pleuris pas echt uit. Door het weghalen van het bord was men ervan overtuigd dat het bord er door Zwarte Cross bewust was neergezet om alle moslims belachelijk te maken.

Zo schrijft Adeline op de facebookpagina : ‘Artikel 1 van de grondwet, wettelijk verbod op discriminatie. In deze wet staat dat discriminatie, op welke grond dan ook, is verboden. Ook aanzetten tot haat of discriminatie is verboden.

Zwarte Cross , hierbij hebben jullie openlijk, toegegeven dit openbare haatzaaiende bord, niet te willen verwijderen en hebben jullie daarbij bewust en opzettelijk de wet overtreden.

Ik zeg; iedereen aangifte doen en er een rechtzaak van maken.’

Mohamed CH is zo aardig om het adres waar de organisatie van Zwarte Cross zit te delen. Handig dat hij erbij zet wanneer ze er zijn. Van 8:30 tot 17:00. Vast niet om een bakkie thee te drinken.

Inmiddels zijn er al vele tientallen digitale aangiftes gedaan bij de politie. Men spreekt al van het boycotten van Zwarte Cross. En dat allemaal om een bordje wat een frietbakker al drie jaar bij zijn tent heeft staan. Onder de facebookpost honderden reacties als ‘niet-moslims zijn varkens’ en ‘ik kan niet wachten op de dag des oordeels en alle niet-moslims dood zijn’ hoezo het aanzetten tot haat naar niet-moslims.

Hoe, en of, u uw geloof belijd moet u allemaal zelf weten. Breng paasbroden langs de deur, ga samen zingen, bid drie keer per dag naar het oosten, vier de ramadan. Doe waar u gelukkig van word.

Maar val mij alstublieft niet lastig met die gelovige haat en nijd.

Categorieën: RacismeReligie