De Stint, u weet wel dat bakkie waar 10 kinderen in kunnen en een ouder mee op pad gaat. Die waarin 4 kinderen zijn overleden in Oss. Ik zeg niets over dat het ding niet veilig zou zijn. Of over de hoeveelheid kinderen die er in kunnen. Dat deze ramp is gebeurd, is al erg genoeg en achteraf een beetje roepen ‘ik heb het altijd al gezegd…’ Ik heb nog nooit iemand daarover gehoord terwijl er toch zo’n 3500 in de rondte rijden sinds 2011. Laten we eerst het onderzoek maar eens afwachten en dan praten we verder of er een schuldvraag is en waar die dan ligt.

3500 Stints die nu even niet op de openbare weg mogen. De minister heeft bepaald dat eerst moet worden onderzocht wat er nu is gebeurt. Het zou kunnen dat, door straling van bijvoorbeeld een overweg, ze op hol slaan, maar ook een slechte kabelverbinding zou de oorzaak kunnen zijn, maar ook menselijk falen. We weten het niet. Voor mij reden genoeg om niet op dat ding te rijden. Cq mijn kinderen op zo’n ding te laten vervoeren.

Daar is niet iedereen het mee eens. Ten eerste de fabrikant natuurlijk. Die verkoopt er geen één op dit moment. Terwijl de kosten van zijn pand en 30 medewerkers gewoon door gaan. De ondernemer verwacht dat hij het een half jaar kan redden en dan is het over qua centjes. Mocht blijken dat er een productiefout in het apparaat zit kan de stekker direct uit zijn bedrijf. Voor het bedrijf betekenen de uitslagen van de Politie, NFI en ILT nogal wat. Ik zou niet graag op de stoel van deze ondernemer willen zitten. Het onderzoek loopt, laten we dat afwachten en die Stints tot die tijd niet op de weg zetten.

Michelle van Zundert niet, zij is van gastouderopvang het Kinderstraatje in Almere en is een procedure gestart om de Stint weer op de weg te krijgen. Niet alleen, maar samen met rechtskundig adviseur de heer van Bentem, de beste man is geen advocaat, sterker nog bij de NVRA niet eens bekend als rechtskundig adviseur. samen verschijnen ze op tv om hun beklag te doen. Beste Michelle. Ik weet niet wat voor pillen je slikt, ik zou er mee stoppen. Geen rechter die op dit moment de Stint weer op de weg toe gaat laten. Mocht er weer een ongeluk gebeuren, of mocht uit het onderzoek komen dat ze niet veilig zijn wijst iedereen naar deze rechter dat hij dat nooit toe had mogen laten.

Had voor dat geld een bakfiets gekocht of je rijbewijs gehaald. Nu kan je in Almere gelukkig niet onder de trein komen met je Stint. Maar een streekbus maakt ook best een zooitje van je Stint gevuld met kindjes. Kijkend op de website van het Kinderstraatje is het EHBO diploma van Michelle al zeven jaar geleden verlopen. Zeven jaar geleden, toen bestonden er nog geen eens Stints. Als ouder zou ik als de sodemieter mijn kinderen daar weg halen.

3500 Stints waar veel onduidelijkheid over bestaat. Op Marktplaats worden ze massaal aangeboden voor dumpprijzen. Op de openbare weg mogen ze straks misschien niet, wel leuk voor op de camping, kinderboerderij of pretpark. Als u er één aanschaft, doet u dan wel rustig aan tot de uitslagen van het onderzoek bekend zijn.

Categorieën: OndernemenStint