Vorige week besloot ik om de JOM over Sinterklaas niet te plaatsen. Het werd mij duidelijk dat het wel of geen zwarte Piet op dit moment een onoplosbaar probleem is. Daar waar de PVV een zwarte Pieten-wet wil, wil de rest van de kamer dit niet, om geen discussie aan te hoeven dat zij voor of tegen zwarte Piet zouden zijn. Overkoepelende schoolorganen delen de scholen mee, dat de scholen zelf mogen beslissen hoe zij hier mee om gaan. Niemand die zijn vingers aan dit onderwerp wil branden en/of een standpunt in durft te nemen.

In mijn jeugd was ik altijd jaloers op de donkere kinderen in mijn klas. Zij konden, later als ze groot zijn met Sinterklaas mee en het hele jaar cadeautjes en snoepgoed uitdelen. Ik niet, daar baalde ik best van. Toen we wat groter waren en Sinterklaas weer terug was naar Spanje en we zagen een donkere meneer op de fiets, riepen we wel eens dat hij de boot gemist had. Van beide kanten hadden we lol. Dat kun je tegenwoordig maar beter niet doen. Althans als Jerry Afriyie, u weet wel van Kick Out Zwarte Piet, langs zou fietsen dan zou ik het wel roepen.

Jerry Afriyie de in Ghana geboren rapper annex dichter, zit achter de website NederlandWordtBeter.nl. Een door Amsterdam gesubsidieerde groep die aanhangers van Zwarte Piet als racisten bestempeld. Op de website is een lesprogramma voor groep 7 en 8 van de basisschool te vinden. Het lesprogramma verteld de kinderen dat hun ouders, grootouders en hun voorouders racisten zijn en voorstander van de slavernij. het lesboek is de grootste bij elkaar geraapte onzin en insinuaties bij elkaar. Volgens Jerry houden blanke Nederlanders Zwarte Piet in stand omdat ze voorstander zijn van racisme, slavernij en daarnaast zwarten stereotyp dom vinden.

Ik ben het niet eens met zijn zienswijze en het label wat Jerry de blanke Nederlanders op plakt. Wie is deze Jerry eigenlijk.

Laten we Jerry Afriyie die de gedachten van onze kinderen over de blanke Nederlander wil veranderen eens wat beter bekijken. In 2014 werd Jerry gearresteerd voor het verstoren van het Sinterklaas feest in Gouda waarbij 5 agenten nodig waren en één van hen gewond raakte. In de daaropvolgende rechtszaak werd de gewonde agent door Jerry en zijn kornuiten uitgehoond. Jerry kreeg een boete en een verbod van twee jaar om nog op Sinterklaasfeesten te komen. In 2016 op het Sinterklaasfeest in Rotterdam is het weer raak. Daaropvolgend raakt Jerry door het veelvuldig met geweld in contact komen met de politie zijn pas om als beveiliger werkzaam te kunnen zijn kwijt. Volgens Jerry was het rassendiscriminatie

Jerry heeft duidelijk moeite met rechters en gezag. In een interview in 2018 geeft hij aan de grootste moeite met de LHBT gemeenschap te hebben. Hij zegt ‘Het kostte mij heel veel tijd en energie om homo’s te accepteren zoals ik geaccepteerd wil worden. Ik heb nog een lange weg te gaan.’ even verderop in het interview ‘Ik merk dat ik nog steeds moeite heb om twee mannen te zien zoenen en af en toe de neiging heb om lesbische vrouwen te seksualiseren, in plaats van ze volwaardig en met respect te omarmen’. nog iets verder ‘Ik was ervan overtuigd dat het een duivelse handeling was die veroordeeld moest worden, voordat het te laat was voor de mensheid. Iedereen om mij heen, zonder uitzondering, was het met mij eens. En ik heb het vermoeden dat de jongens die begin dit jaar een 24-jarige homoseksuele man bij metrostation Wibautstraat in Amsterdam een baksteen op het hoofd sloegen diezelfde haat in zich meedragen.’
Jerry heeft moeite met de acceptatie van de LHBT gemeenschap, sterker hij keurt geweld om zich heen tegen de LHBT gemeenschap goed. Hij droeg de haat om mensen met een baksteen te bewerken. Deze man die alle blanke Nederlanders uitmaakt voor racist en slavenhandelaar!

In Nederland is slavernij al lang afgeschaft, echter anno 2018 zijn er op Ghana het geboorteland van Jerry nog heel veel (kind)slaven. Niet door de blanke gemeenschap, maar door de familie en het volk waar Jerry vandaan komt. Daar is het nog heel gewoon om kinderen bij hun ouders weg te halen en voor 30 tot 50 euro te verhandelen.

Homoseksualiteit word over het algemeen niet geaccepteerd in Ghana. Waarbij zelfs soms de politie zich schuldig maakt aan afpersing.

Als Jerry langsfietst zal ik roepen dat hij door moet fietsen zodat ie op tijd is voor de boot naar Ghana. Laat hem daar in Ghana tegen zijn volk protesteren en een lespakket maken tegen de (kind)slavernij en acceptatie van de LHBT gemeenschap. Want zonder Jerry Wordt Nederland een stuk beter.