Horecaondernemers door het hele land zijn van plan om op 17 januari 2021 hun deuren te heropenen als de overheid niet snel betere steun aanbiedt. Dat blijkt uit een concept persbericht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dat in handen is van De Telegraaf. „We staan op het punt te verzuipen. Zo houden we het niet langer vol”, is te lezen in het bericht dat verspreid is onder de leden van de grootste horecabrancheorganisatie van het land.

Geld of we gaan open, is de boodschap. Ik ben benieuwd. Op internet wordt door verschillende horecaondernemers gevraagd aan hun bezoekers wat zij er van vinden. Doen! Wij komen! Zijn enkele van de vele honderden steunbetuigingen die klinken. Maar hoe sterk de bewoordingen van deze personen ook mogen zijn. Op 17 Januari als de horeca open zou gaan zonder toestemming, is de kans klein dat deze personen er staan. Daar waar de politie en ME nu al op feestjes met geweld binnendringen en hoge boetes uitdeelt, zullen ze nu niet langs lopen en een duim omhoog steken.

En begrijp me niet verkeerd, ik ben voor dat de horeca weer open gaat. De minste besmettingen zijn in de horeca geweest. En dat is ook niet zo raar. Als je ziek (verkouden cq verkoudheidsverschijnselen hebt) wordt je daar vanzelf buiten gezet. Daarnaast werden je contactgegevens opgeschreven. Als iemand besmet was, dan kon veel sneller geschakeld worden. Dit in tegenstelling tot een Ikea, Action, supermarkt waar de verspreiding veel hoger is en niet te achterhalen is wie er waren en mogelijk besmet zijn geraakt.

Dus wat mij betreft is het absurd dat de horeca nog dicht is. Maar ook dat een restaurant in een hotel wel open is. Ja natuurlijk moet er ook gegeten worden. Maar dat kan op de kamer. Wij zijn de afgelopen weken diverse keren in hotels geweest, wat drankjes besteld, soms in het restaurant gegeten en soms wat afgehaald bij een restaurant in de stad. We plaatsten wat drank in de minibar zodat we na 20:00 op de kamer nog een drankje konden doen.

Want die 20:00 is ook zo een absurde regel. Om 20:00 moet alle alcoholische drank van de tafel worden gehaald. Of je glas vol of leeg is, dat maakte niet uit. Het moet van tafel. Wat een beleid van onze overheid.

Kijk alleen maar naar het mondkapjesadvies wat per 1 december een plicht wordt. Mondkapjes dragen die niet werken, en wat moeten ze tegenhouden? Miniem kleine virusdeeltjes die je mond of neus verlaten en 1,5 meter ver zouden kunnen vliegen. Maar om ze te detecteren moet er een wattenstaafje tot ver achter in de neus worden gedrukt. Er zijn speekseltesten te koop, zodat je zelf kan testen of je Corona hebt. Dat werkt niet volgens het RIVM. Nee het moet allemaal via teststraten voor de cijfers

Heeft u wel eens gekeken waar uw mondkapje uit bestaat? De meeste mensen kijken wel op voedsel waar het vandaan komt, zeggen wat over roken dat het kankerverwekkend is. Maar ze zetten gewoon een niet medisch mondkapje voor, en lopen daar het liefst de hele dag mee.
Niet-medische wegwerpmaskers kunnen papiervezels, plastic en soms zelfs glasvezels bevatten. Deze ademt een gebruiker dus in gedurende de tijd dat het masker gedragen wordt. Bij een nieuw masker ademt de gebruiker opnieuw alle loszittende vezels en microplastics in. Dergelijke vezels zijn kankerverwekkend. Dus kom bij mij niet aan met ‘niet zeuren, gewoon dat masker dragen’ Ik doe het niet.

Ik heb een sjaal bij me en doe indien het echt moet, die op. En ik weet een sjaal mag niet. Maar als ik er een stuk uitknip, twee elastiekjes om doe mag het weer wel. Een beleid van de overheid wat nergens over gaat.

Bewustwording noemt men het. Ik ben al 8 maanden bewust met Corona bezig. De hele dag handen wassen, als ik een winkel in wil moet ik in de rij staan ivm het maximum aantal personen, voetbal is zonder publiek, evenementen en feesten gaan niet door, de horeca is dicht, anderhalve meter afstand houden, mag niet bij ouderen op bezoek, kantoren zijn leeg, mensen werken thuis, de wegen zijn leeg, geen thuisfeestjes, geen verjaardagen. Acht maanden lang lopen we achter de nukken van een overheid aan die adviezen ingefluisterd krijgt door mannen in witte jassen. En dan nu komen met ‘draag nu maar een mondkapje zodat je je bewust bent van Corona, en binnenkort alles weer normaal is.’ Ik doe het niet, en waarom wel? Waar zou ik heen moeten. Ikea? Action? Ik kan daar wel zonder mee. ik ga niet in een café zitten waar je telkens kapje op, kapje af moet doen. Dan maar niet. Alleen de supermarkt is lastig. Maar ook die bezorgen thuis. Vrijwillig in lock-down is het voor mij. Ik ga niet normaal maken wat niet normaal is, zoals onze koning het zo mooi vertelde.

En hoe gaat het ondertussen in China? De foto bij deze column is deze week gemaakt op een markt in Taiwan. Er zijn mensen die mondkapjes dragen, maar veelal deden ze dat al in verband met smog of omdat ze verkouden zijn. China wat direct in een lock-down ging, en waar nu alles weer redelijk normaal is. China Daar waar je als je besmet bent, je verplicht in quarantaine moet. En in Nederland? 20% van de mensen die gecontroleerd en besmet zijn, gaan gewoon naar buiten en besmetten weer anderen. Dank zij deze personen zitten we dus al 8 maanden in gedeeltelijke lock-down en de aankomende drie maanden verplicht aan de mondkapjes. Overheid stop met dat slappe gedoe en verplicht zieke mensen thuis te blijven op kosten van hoge boetes! Nog beter, Nederland in december in Lock-Down. We mogen toch al niet op vakantie, geen sinterklaas vieren, geen kerst vieren, geen vuurwerk afsteken. Doe dan maar gewoon alles potdicht. Net als China. En bij een besmetting direct de persoon en de personen waar hij mee in contact is geweest in verplichte quarantaine. Werkt dat? Ja natuurlijk werkt dat. Je bent veel oplettender, want je wil niet drie weken in quarantaine.

En het virus wordt overgebracht van mens op mens, het komt niet zo maar uit de lucht vallen. Het is niet dat als je op de tocht zit je opeens Corona hebt. Als het weg is… …is het weg.

De aankomende drie weken in volledige lock-down. Daarna strenge sancties op besmette personen In theorie zou dan op 31 december alles inclusief de horeca open kunnen gaan. Dan kunnen we op 31 december een enorm feest vieren, en dat Korona jaar afsluiten.

#Corona #Korona #JimOpMaandag #Mondkapjes

Categorieën: CoronaPolitiek