Er is weer veel te doen rondom Amsterdam. Allereerst Is daar de boerkawet. Hij is er, maar burgemeester Halsema heeft aangekondigd dat hier niet tegenop getreden zal worden ze is druk met andere zaken. Persoonlijk keur ik het af als ik daar iemand mee zie lopen. Sterker, ik loop een straatje om als ik er één zie. Ga met zo iemand niet eens in gesprek. Ik vind het verre van sociaal dat je je gezicht niet laat zien, als je je wilt verstoppen ga je gang, maar ik doe het spelletje niet mee, ik help je niet als je van je fiets valt of wat dan ook. Daarnaast staan de aanslagen in Sri Lanka door IS Strijders gehuld in boerka’s waarbij 253 mensen omkwamen mij nog bij. Dat gebeurt hier niet zegt u? Denk even terug aan de messen zwaaiende gek bij het Centraal Station. Hij kwam speciaal uit Duitsland omdat Geert Wilders wat van zijn geloof vond. En zo lopen er nog veel meer gekken hier.

Er zijn twee kampen rondom de boerka en de nikab. De voorstanders zeggen dat ze het doen omdat hun geloof het hun opdraagt. Mogen ze het niet dragen dan is het beroving van de vrijheid van meningsuiting. Het andere kamp zegt dat het ‘de onderdrukking van de vrouw is’. Dat het verwijst naar slavernij. Welke van de twee het is daar komen we nooit meer uit. Door de jaren heen zijn verhalen hun eigen leven gaan leiden.  Als ik naar de kalender kijk zie ik dat het al weer bijna september is en het boerka geneuzel zal snel verstommen onder de discussie van Zwarte Piet. Weet u nog waar die over ging? Ja inderdaad slavernij en onderdrukking. Ben benieuwd of er dit jaar een Boerka Piet is.

Afgelopen week was Deniz de lachgasverkoper uit Amsterdam op TV. Deniz lurkte ballon na ballon weg en riep zichzelf uit tot de eerst volgende gekozen burgemeester. Had Deniz iets minder ballonnen gelurkt had hij geweten dat er geen gekozen burgemeester in Nederland is. Een paar dagen later mocht AT5 met Deniz een avond op pad. Deniz lurkte ballon na ballon weg en binnen een half uur functioneerde zijn laatste paar hersencellen ook niet meer. Het was bijna zielig om te zien. Het filmpje zou verplicht moeten zijn voor jongeren zodat ze zien wat lachgas met je doet. Daar waar de overheid aan het kijken is of er een verbod kan worden ingesteld op de verkoop van lachgas gaat Deniz elke avond met 40 kornuiten op bakfietsen op pad om duizenden ballonnen te verkopen. Zonder ventvergunning, zonder bonnetje, alles zwart in de zak van Deniz. En Burgemeester Halsema die is druk met andere belangrijke dingen.

Dan hebben we nog de Amsterdamse Rinia Chitanie die door een Amsterdammer zou zijn verkracht en daarna doodgeslagen, de linkse media schreef er schande van. Na enkele dagen bleek het helemaal niet om een Amsterdammer te gaan maar om een 20 jarige statushouder een ex-asielzoeker dus. Als je langs Amsterdam bent gereden mag je schijnbaar jezelf al Amsterdammer noemen. De bewoners van de flat klaagden al jaren over de overlast van Junks en statushouders. De rietkraag moest gesnoeid worden, maar dat wilde de linkse politiek niet. Er moest rekening worden gehouden met de natuur. Binnenkort gaat Burgemeester Halsema langs om te kijken of er een paar bosjes gesnoeid kunnen worden en misschien een lampje kan worden opgehangen. Maar ze is nu even druk met andere zaken.

Dan nog de diverse schietpartijen waarbij niet in Amsterdam geboren Amsterdammers zijn doodgeschoten, de handgranaten die door hele stad aan deuren worden vastgebonden. Het krijgt weinig tot geen aandacht van Burgemeester Halsema ze is even druk.

Vanmorgen werd opeens duidelijk waar Burgemeester Halsema zo druk mee was. Met haar zoon. Die is in Juli betrapt bij een inbraak in een woonboot met vrienden hij had messen en een nepvuurwapen bij zich, ging op de vlucht voor de politie maar kon worden opgepakt. Burgemeester Halsema Heeft haar zoon direct op het buro opgehaald en is al dagen met hem aan het praten. In een open brief schrijft ze dat haar zoon gestraft moet worden als Amsterdamse jongeren. Nou Burgemeester Halsema, deze jongen geboren in de Jordaan had een moeder met drie zoons en als wij wat uitvraten zoals belletje trek en we kwamen thuis stond moeders al op het balkon met een rieten mattenklopper. Geloof me dat deed en zeer en je hield het wel uit je hoofd het nog een keer te doen.

Verder bagatelliseert ze dat het niet een inbraak was, het was een verlaten en vervallen woonboot. Ik ben werkelijk zo nieuwsgierig waar in de Amsterdamse grachten een verlaten en vervallen woonboot ligt. En dan nog, misschien sliep er wel een zwerver, en daar gaat uw zoonlief met messen en een nepvuurwapen naar binnen. Verder valt het op dat advocaat Peter Plasman reeds op de zaak zit en de zaak bij het Openbaar Ministerie ligt.  Dat hier meer aan de hand is dan het binnenlopen bij een boot die niet op slot was en het dragen van een pistooltje gewonnen op de kermis dat moge duidelijk zijn.

Waar ze nog meer zo druk mee was werd duidelijk uit een persbericht deze week. Ik heb er al eerder over geschreven, De Entrada’s bij Ajax. Voorafgaand aan belangrijke wedstrijden verzamelen supporters zich, ze zingen en steken enkele fakkels af (minder dan er vrouwen met boerka’s in Amsterdam lopen. Minder ballonnen dan Deniz op één avond weglurkt. En de drie gewonden tijdens een Entrada die nooit gevonden zijn staan in een schril contrast met Mevrouw Rinia Chitanie die door een Amsterdammer is verkracht en doodgeslagen). De Entrada mag alleen op het grasveld bij de Arena worden gehouden onder streng toezicht van de politie, geen fakkels, geen hoodies, geen gezichtsbedekende kleding anders grijpt de politie keihard in, niet met een paar kopjes thee en een goed gesprek maar met waterkanon en knuppels.

Ach ja, Burgemeester Femke is de gekste burgemeester die Amsterdam ooit heeft gehad. als er ooit verkiezingen voor een Amsterdamse burgemeester komen stem ik op Deniz.

Ik wens u een fijne week.