Ik heb geen enkel vertrouwen in deze overheid en de personen die de overheid adviseren. Neem nu de regel dat er slechts twee personen per verdieping mogen winkelen. Toen de premier dat uitsprak, zat half Nederland dit met verbazing aan te horen. Zowel in een tuincentrum van 10.000 m2 als in een klein boetiekje mogen maximaal twee personen komen.

Dan denk ik bij mezelf: iemand waar we een hoge pet van op hebben, bedenkt die regel, die heeft daar schijnbaar niet over nagedacht. Maar dat vervolgens die regel door allerlei personen en instanties wordt bekeken. Het vervolgens aan Premier Rutte wordt overhandigt om voor te lezen en niemand denkt ‘wat een rare regel’ …..

Dat maakt dat ik problemen heb met een aantal zaken die ’voor ons belang’ worden opgelegd in de strijd tegen de ‘moordenaar’. En dat maakt dat ik mij steeds meer ga afvragen wat het werkelijke doel van de regels zijn.

Vlak voor C uitbrak in Europa was er enorm veel te doen rondom het stikstof beleid in Europa. De uitstoot van stikstof moest worden teruggedrongen, maar tegelijkertijd moesten er ook meer woningen worden gebouwd. De uitstoot van de woningen moest, had men bedacht, door de boeren worden gecompenseerd. Dit leidde weer tot hevige protesten, en juist toen alles vast bleek te zitten, kwam C om de hoek. Ik beweer niet dat de overheid C. heeft gecreëerd, maar het kwam wel erg goed uit.

Inmiddels hebben we een jaar C, hele sectoren staan op zijn kop, behalve één. De bouw gaat door, er moeten woningen gebouwd worden. Op de bouw is geen C, bij de groothandels voor de bouw zijn ook niet de regels van toepassing als voor winkels. Heb je een zakelijke pas mag je gewoon bouwmarkten in, niets maximaal twee personen of maar 10 minuten. Doe je iets met de bouw is er geen C. Waarom hoeft die sector niet op slot. Omdat er  woningen gebouwd moeten worden, die uitstoot moet gecompenseerd worden. En dat hoeft nu niet bij de boeren want sinds C er is, is er veel minder uitstoot doordat we allemaal opgesloten thuis zitten.

En ik hoop dat ik ongelijk heb, en ik hoop dat ik het verkeerd zie, en ik ga er nog steeds vanuit dat de overheid bezig is met het bestrijden van C, maar laten we de regels eens tegen een ander licht bekijken.

Na 21:00 uur niet meer op straat. Hier gebeurde iets vreemds, want deze regel zou maar even duren en alleen als extra maatregel in het zwaarste niveau. (Zie de coronakaart op het rijksoverheid.nl). En opeens werd hij gekoppeld aan het reproductiegetal, en zag men dat door deze regel het aantal besmettingen afnam. Dat kan je natuurlijk helemaal niet zo meten en ook niet op zo’n korte termijn, inmiddels zien we ook weer een enorme toename. Wat je wel kan meten is de stikstof in de lucht, En laat deze regel, volgens een nieuwsbericht in de stentor, daar een positief effect op hebben. En laten we nog eens meer regels gaan bekijken.

Opa mag wel bij een gezin van zes op bezoek, maar dat gezin van zes niet bij opa.
Kromme regel, maar doordat iedereen maar 1 persoon per dag op bezoek mag hebben, minder bewegingen, minder uitstoot.

We werken zoveel mogelijk thuis, minder bewegingen, minder uitstoot.
Overheden hebben aan het begin van C al gezegd dat in de toekomst medewerkers 50% thuis werken en 50% op het werk.

Horeca en alle evenementen zijn dicht. Minder bewegingen, minder uitstoot

Geen uitgebreide koningsdagviering, geen vuurwerk. Minder bewegingen, minder uitstoot.

Niet over de grenzen voor vakantie met het vliegtuig, alleen maar zakelijk, minder bewegingen, minder uitstoot.

Van de regels die ons worden opgelegd zijn er een aantal niet uitlegbaar in de strijd tegen C. Leg je diezelfde regel naast het verminderen van stikstof dan zie je opeens wel een verband.

Begrijpt u nu, hoe een regel van Maximaal 2 personen per verdieping in de winkel, er door is gekomen. Kijkend vanuit C onlogisch, kijkend vanuit minder bewegingen, minder uitstoot…

Begrijpt u nu waarom 17 miljoen mensen gevaccineerd moeten worden en er zo veel fout gaat, het gaat om tijdrekken.
Waarom het vaccin maar een jaar werkt.
Waarom Grapperhaus gewoon een feestje vierde.
Waarom 17 miljoen mensen opgesloten zitten.
Waarom er al duidelijk is dat er mutaties komen waar het vaccin niet tegen werkt.
Waarom we 100 km per uur rijden en straks misschien 80
Waarom gevaccineerden nog steeds niet naar buiten mogen.
Waarom het nog steeds niet duidelijk is waar het virus begonnen is..
Waarom volgens de overheid vitamine D en andere middeltjes niet werken.
Waarom politieke personen geen testen en vaccins hoeven te hebben.
Waarom er al een jaar lang er geen geld wordt uitgegeven voor extra ic bedden
Waarom na de verkiezingen politieke personen zonder kapjes, alle regels aan de laars lapten.

Het gaat niet om C, het gaat om het milieu. C komt de overheid prima uit. Verbaast het u dat de D66 zo groot is geworden, de partij die het hardst roept om vliegtuigtaks, nog meer terugdringen van stikstof etc. Is het dan allemaal één grote politieke poppenkast? Is er niet één minister die wat zegt? Ik ben er bang voor, wanneer heeft u voor het laatst nog iets voorbij zien komen over terugdringen van stikstof in de kamer. Houden dan alle ministers hun mond? U heeft de afgelopen dagen vast wel wat gelezen over minister Omtzigt, dat hij over bepaalde zaken niet mag praten.

Ik ben bang dat samen met de VVD en D66 we nog jaren last blijven houden van de regels rondom stikstof, ik bedoel natuurlijk C…

Tot slot, nogmaals ik hoop dat ik er naast zit, en ja de eerste varianten van C waren heftig, en er zijn personen die in het ziekenhuis terecht zijn gekomen of nog erger eraan zijn overleden, dat bagatelliseer ik niet. Maar het is inmiddels gemuteerd in een minder ergere variant. Het merendeel van de positieve mensen weten niet eens dat ze het hebben, of denken aan een verkoudheid of hooikoorts. Het afgelopen jaar is gebleken dat veel wat in mijn columns over C staat is uitgekomen. Ondanks dat mijn columns op feiten zijn gebaseerd zie ik wel dat Facebook de zichtbaarheid aangepast. Dit zou wel eens de eerste keer kunnen zijn dat ik van Facebook wordt verwijdert. Mocht u in de tussentijd wat oude columns willen lezen kan dat op www.JimOpMaandag.nl. In de eerste column over Corona ‘Anderhalve meter samenleving’ van juni 2020. Spreek ik al over de dubbele politieke agenda.

Hopelijk tot volgende week!

Jim

#Stikstof #JimOpMaandag #Dubbeleagenda