Alsof u er nog niet genoeg over gelezen en gehoord hebt toch nog een column over Corona. In deze column neem ik u mee naar een aantal feiten die u nergens anders nog leest. En daarna mag u uw eigen conclusies trekken, dan hoeft u niet naar een Famke te luisteren die nog nat is achter de oren van de geboorte. Influencers die 65.000 euro kregen om een boodschap van de overheid naar haar volgers te presenteren. Dan mag u zelf beslissen hoe u over Corona en de huidige maatregelen denkt.

Een koe is een dier, maar een dier is geen koe. Covid is een Corona, maar Corona is niet Covid. Coronavirussen zijn, naast de rhinovirussen, de veroorzaker van een groot percentage van gevallen van gewone verkoudheid bij volwassenen, met name in de winter en vroeg in de lente.

Dat de overheid dus steeds maar zegt coronamaatregelen te nemen in plaats van maatregelen tegen Covid-19 geeft al aan dat onduidelijk is waar alle maatregelen voor zijn die momenteel gelden. Vechten we nu tegen het dodelijke Covid-19 van begin dit jaar of tegen iets anders dat misschien niet meer dan een ‘simpele’ verkoudheid is.

Virussen muteren constant, en met dat muteren worden fouten gemaakt waardoor ze uiteindelijk uitsterven. Het Covid-19 wat begon in Wuhan wordt D614 genoemd. Van D614 waren er een A een B en een C variant. De A variant is de versie die het meest bij vleermuizen voorkomt en begon met besmettingen in Wuhan. Deze muteerde vrij snel in een B variant en kwam het meest voor in Wuhan, de rest van China en Oost-Azië. Uit Variant B muteerde vervolgens variant C, die vooral teruggevonden werd in delen van Europa, Singapore, Hongkong, Taiwan en Brazilië.

In de grafiek kunt u zien dat D614 er niet meer is, maar gemuteerd is in G614. Ook afkomstig uit Wuhan en veel besmettelijker dan D614, Dit is de variant die nu rond gaat. Het grote verschil zit hem volgens een artikel in Scientias (Juli 2020)  hierin:

“G614 onderscheidt zich van D614 door kleine veranderingen in het zogenoemde ‘spike-eiwit’: de kenmerkende stekeltjes te vinden op het oppervlak van het virus waarmee het virus zich toegang verschaft tot onze cellen. De mutatie maakt het virus mogelijk besmettelijker, zo vertelt onderzoeker Thushan de Silva, verbonden aan de universiteit van Sheffield. “De nieuwe virusstam wordt geassocieerd met hogere virale ladingen (grotere hoeveelheden van het virus) in de bovenste luchtwegen van COVID-19-patiënten, wat betekent dat het virus waarschijnlijk beter in staat is om mensen te infecteren.”

Saphire zegt in dit artikel dat het nieuwe coronavirus succesvol zou kunnen zijn, juist omdat veel patiënten alleen een milde versie krijgen, of helemaal geen symptomen.

“Het virus ‘wil’ niet dodelijker zijn. Het ‘wil’ meer overdraagbaar zijn, ”legde Saphire uit. ‘Een virus’ wil ‘dat u het helpt, kopieën van zichzelf te verspreiden. Het ‘wil’ dat je naar je werk, school en sociale bijeenkomsten gaat en het doorgeeft aan nieuwe gastheren. Een virus is natuurlijk levenloos – het ‘wil’ niets. Maar een overlevend virus, is er een, dat zich verder en efficiënter verspreidt. Een virus dat zijn gastheer snel doodt, gaat niet zo ver – denk aan gevallen van ebola. Een virus dat de gastheer zijn gang laat gaan, zal zich beter verspreiden, net als bij verkoudheid. “

Het oorspronkelijke dodelijke Covid-19 waarvoor wij allemaal in lock-down zijn gegaan is niet meer. Het heeft zijn eigen doodvonnis getekend door zijn agressieve vorm van verspreiden. En dat klopt ook met wat u om u heen ziet, u kunt zich laten testen, bent u besmet mag u naar huis rijden en uitzieken. U krijgt geen medicijnen mee, geen tips, helemaal niets. Vergelijk de cijfers aan het begin van dit jaar met de huidige cijfers. Vergelijk hoe wij aan het begin van het jaar thuis opgesloten waren, horeca dicht, deurklinken schoonmaken, winkelwagens poetsen, en kijk naar hoe we er nu mee omgaan. Besmette personen aan het begin van het jaar waren doodziek. We hebben nu met wat anders te maken. Kijk naar de cijfers van vorig jaar met de griep. Kijk naar de politieke agenda. Natuurlijk kwam er een 2e golf, elk jaar is er een griepgolf als de r weer in de maand is.

Ik ben geen expert in virussen, ik ben geen arts, ik ben geen influencer die met alle winden mee roept, waar geld klinkt of iemand die geld krijgt voor zijn columns en desinformatie verspreid. Ik kijk naar de cijfers en de feiten en zie, dat wat er nu gebeurt niet klopt.

Ik geloof (nog) niet in een Soros, Bilderberg of hogere machten die ons expres proberen te besmetten, of ons in een economische crisis drukken. Maar als ik om mij heen kijk, naar de mensen om mij heen, en met de feiten in deze column kijk ik toch anders tegen een aantal zaken aan.

Ik wens u gezondheid, wijsheid en een fijne week toe,

Jim