Als ik om mij heen kijk, verbaas ik mij erover dat we een enorme verschuiving hebben gehad in de aanpak van Corona. Ik heb ook niet het idee dat men ook maar iets weet hoe het virus zich verspreidt. Op dit moment is men ook alleen maar bezig een vaccin te ontwikkelen. Hoe het is ontstaan en hoe we in de toekomst ons tegen nieuwe varianten kunnen verdedigen, je hoort er helemaal niets over.

In het begin, eind februari, kon het drie dagen op metaal zitten. Pakketten uit het buitenland moesten eerst een paar dagen in de schuur staan. Deurklinken werden om de 5 minuten schoon gemaakt, restaurants en cafés moesten dicht. In de supermarkten moesten karren en mandjes worden schoongemaakt, niet te veel mensen in de winkel. We mochten niet op vakantie, niet naar het werk, alleen boodschappen doen en we moesten 40 keer per dag onze handen wassen. Anderhalve meter houden, niet met meer dan 3 personen samen zijn, en ga zo maar door. En in het begin begreep ik het.

In het begin kon je grofweg zeggen dat 10% van de mensen die Corona kregen kwam te overlijden. In Nederland zijn er zo’n 69.000 besmettingen geweest, er zijn er 6220 personen overleden. Het grootste probleem zat hem echter in de ziekenhuisopnames ook rond de 10%. Er waren te weinig ic bedden, patiënten konden simpelweg gewoon niet worden geholpen. Patiënten lagen drie weken op de ic en waren maanden aan het revalideren

Inmiddels zijn we al een poosje verder en de voorspelde tweede golf dient zich aan. Hoewel tweede golf, kijkend naar het aantal nieuwe besmettingen wat dagelijks rond de 500 zit, zijn er slechts enkele personen die komen te overlijden. We hebben het nog niet eens over 1%. Ziekenhuisopnames zijn er slechts enkelen op een dag. En dat is niet alleen in Nederland. India heeft het hoogste aantal besmettingen, 78.600 besmettingen op 1 dag. Aantal sterfgevallen 948 dat is 1,2%.

Kijkend naar de cijfers wereldwijd zit de verhouding op 2,2%. Heel wat anders dan de 10% die er eerst was. Dit geld ook voor het aantal ziekenhuisopnames. Terwijl, we nu wel weer naar cafés en restaurants gaan. We poetsen geen winkelwagentjes en mandjes meer, in de winkelstraten loopt iedereen dwars door elkaar heen. De badplaatsen aan de Nederlandse kust worden dagelijks overspoeld met tienduizenden Duitsers die nergens rekening mee houden, we betalen weer met contant geld.

Dit zou twee dingen kunnen betekenen. Het virus is op zijn retour en inmiddels zo gemuteerd dat het niet zo agressief meer is als in het begin, of heeft in de zomer een lagere agressiviteit. Ik ga ervan uit dat het virus op zijn retour is. Dat is ook één van de redenen dat ik mij niet wil laten vaccineren. Want waarom zou ik mij vol laten spuiten tegen een veel agressiever virus wat er niet meer is, met een vaccin waarvan men de gevolgen op lange termijn niet kent. Kijkend naar China waar alle ellende begon waren er vorige week op 1 dag slechts 33 besmettingen en dat met een bevolking van 1,4 miljard mensen. Men feest er weer, gaat naar pretparken alsof er nooit Corona is geweest, niets geen anderhalve meter, niets geen mondkapjes. En men is niet gevaccineerd. Zou het virus zo gefabriceerd zijn dat het na enkele maanden misschien gewoon zelf stopt net zoals het Sars en andere virussen, die kwamen en gingen vanzelf weer weg. Men komt er nu achter dat het virus waarschijnlijk al veel langer ronddoolde dan men dacht, dat de tijd dat men besmet zou kunnen zijn, en het niet merkt veel langer is dan 14 dagen.

Ik zeg gefabriceerd omdat het inmiddels wel duidelijk is dat Covid zich niet zelf heeft ontwikkeld. In het laboratorium in Wuhan is men al jaren bezig met experimenteren en muteren van coronavirussen. Een andere optie die ik niet uitsluit is dat men bezig is met een biologisch wapen, of in China wat aan de overbevolking heeft willen doen. Want laten we eerlijk zijn, het is wel opmerkelijk dat het voornamelijk ouderen treft, en dat China in eerste instantie niet wilde zeggen wat er aan de hand is.

Tot slot het fotomomentje van Minister Grapperhaus, hij zegt sorry, hoeft de 395 euro niet te betalen en krijgt geen strafblad. Het stadhuis in Bloemendaal waar de bruiloft plaats vond hoeft niet dicht en hoeft geen 4000 euro te betalen. Daar waar veel gemeenten deze week hebben bepaald dat na 1 september de medewerkers nog niet welkom zijn op het stadhuis heeft de gemeente Bloemendaal schijt aan de regels. Een beetje vent betaald die boete en gaat zelf vrijwillig 14 dagen in quarantaine. En wat dan van het strafblad wat minister Grapperhaus zou moeten krijgen net als u en ik die een coronaboete krijgen. Dat hebben ze al geregeld je kan in Nederland volksvertegenwoordiger zijn ondanks een strafblad. Diverse politici hebben dat in het verleden al bewezen.

De meeste bekende op dit moment is Geert Wilders, Na de ‘minder Marokkanen’ uitspraak in 2014 is hij schuldig bevonden van het aanzetten tot discriminatie. Tot de uitspraak op 4 september 2020 heeft de PVV’er daarom een strafblad. Als hij het strafblad behoudt, kan hij wel minister-president worden, maar bijvoorbeeld geen taxichauffeur of onderwijzer. Voor deze beroepen heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig. Dus mocht u een strafblad krijgen door een Corona overtreding, kunt u altijd nog Minister worden.

Ik wens u een fijne week,

Jim