Het linkse pauperkrantje Het Parool is weer bezig en plaatst een interview met Akwasi wat op zijn zachts gezegd een stukje journalistieke bagger is. En juist van Peter van Brummelen wiens stukken die veelal over muziek gaan had ik dit niet verwacht. Naast dat we nu al bijna twee maanden op het Openbaar Ministerie betreffende de uitspraak dat Akwasi Zwarte Piet in het gezicht gaat trappen zitten te wachten (Overigens verwacht ik dat de uitspraak zal zijn dat Zwarte Piet een fictief persoon is en vervolging niet mogelijk is). Gaat Akwasi in dit artikel vrolijk verder met liegen, geschiedenis vervalsen en Nederlanders weer van alles beschuldigen. Ik neem u even mee naar een klein stukje uit het artikel:


“Ik dacht net al: gaat ie niet beginnen over dat Ashanti slavenhandelaars zouden zijn geweest? Iedereen is opeens een historicus, mensen roepen maar wat. Ashanti zijn geen slavenhandelaren geweest. Wel? Kom op met de feiten dan, die zijn er niet. Kennen de mensen die nu denken iets van de Ashantigeschiedenis te weten de Nederlandse geschiedenis eigenlijk wel? Nederland was overzee een ware roofstaat, laten we het daar eerst eens over hebben. Nederland was enorm invloedrijk en omnipresent als het gaat om de slavenhandel, het was ook een van de laatste landen die de slavernij afschafte. Dat zijn helaas wel feiten.”

Leugen 1: Ashanti zijn geen slavenhandelaren:
Slavernij was van oudsher een traditie in het Ashanti-rijk, met slaven die doorgaans gevangenen werden genomen van vijanden in oorlogen. Het welzijn van hun slaven varieerde van het verwerven van rijkdom voor de meester tot het worden geofferd bij begrafenisceremonies. De Ashanti geloofden dat slaven hun meesters zouden volgen naar het hiernamaals.

De Ghanese politicus en opvoeder Samuel Sulemana Fuseini heeft erkend dat zijn Ashanti-voorouders hun grote rijkdom hebben vergaard door Afrikanen te ontvoeren, gevangen te nemen en te ontvoeren en ze als slaven te verkopen.

De Ghanese diplomaat Kofi Awoonor heeft geschreven: “Ik geloof dat er een grote psychische schaduw over Afrika is, en het heeft veel te maken met onze schuld en het ontkennen van onze rol in de slavenhandel. Ook wij zijn afkeurenswaardig in wat in wezen één van de meest gruwelijke misdaden in de menselijke geschiedenis was. “

Leugen 2: Nederland was de grootste slavenhandelaar:
In de tijd dat Nederland aan slavenhandel deed zijn er wereldwijd 12 miljoen slaven verscheept, waarvan 550.000 door Nederland. De Britten, Fransen en Portugezen waren de belangrijkste slavenhandelaars. Van dit half miljoen ‘Nederlandse’ slaven belandden ongeveer 275.000 Afrikanen in Suriname. Ook naar de Antillen werden slaven aangevoerd. Dat zijn er 550.000 teveel maar Nederland was zeker niet ‘omnipresent’ (de grootste). En dan hebben we het alleen over slaven die verscheept zijn, niet over de slaven die in Afrika bleven en verhandelt werden waar Nederland helemaal niets mee te maken had. Vanaf de 7e eeuw verkochten Afrikanen al buitgemaakte krijgsgevangenen aan Afrikaanse en Arabische handelaren.

Leugen 3 Nederland was een van de laatste landen die slavernij af schafte:
In Nederland was het van de 17e tot de 19e eeuw al verboden om slaven te houden. Slavernij mocht alleen in de koloniën Suriname, de Antillen en Nederlands-Indië. Nederland had zelfs een actief aandeel in de afschaffing van slavernij. In 1814 verbood Nederland reeds de handel in slaven. Opmerkelijk detail is dat Nederland jaren bezig is geweest om een plan te presenteren om de slavenhandelaren te compenseren. Maar de liberalen VVD en D66 dit tientallen jarenlang tegen hebben gehouden omdat zij vonden dat het te veel geld zou kosten wat er niet zou zijn.(Waar heb ik dat eerder gehoord, iets met salarisverhoging voor de zorg).  Hierdoor werden telkens plannen voor afschaffing naar de vuilnisbak werden verwezen.

Toen Frankrijk en Groot-Brittannië in het begin van de 19e eeuw de slavernij op hun grondgebied verbood, stuurden Afrikaanse leiders die rijk en machtig waren geworden van de slavenhandel protestdelegaties naar Parijs en Londen. Groot-Brittannië schafte de slavenhandel en de slavernij zelf af tegen felle tegenstand van West-Afrikaanse en Arabische handelaars.

Echter na 1863 zijn er nog veel landen waar slavernij is afgeschaft. Nadat Frankrijk in 1890 Frans-Soedan had gekoloniseerd werd de slavernij in 1905 afgeschaft. In 1956 werd openlijke slavenverkoop gemeld in Djibouti, In 1924 werd de slavernij afgeschaft in Irak, in 1937 in Bahrein, in 1949 in Koeweit en in 1952 in Qatar. In Jemen werd de slavernij afgeschaft in 1962. Als laatste land in de regio schafte Oman met de staatsgreep van Qaboes in 1970 de slavernij af. Heden te dage is er nog steeds slavernij.

Akwasi en zijn volgelingen moeten stoppen met roepen dat Nederland zich zo misdragen heeft, Nederland was niet de grootste slavenhandelaar, Nederland heeft niet als één van de laatsten slavernij afgeschaft. De Ashanti en vele andere Afrikaanse stammen hebben een walgelijk verleden met betrekking tot slavernij. Nederland heeft hard gewerkt om de slavernij tot een einde te maken waardoor de voorouders van mensen als Akwasi en Jerry Afriyie zonder werk zijn gekomen. Maar zelf het boetekleed aantrekken dat zullen ze nimmer doen, ze weten dat de Nederlandse inbreng in de slavenhandel in geen enkele verhouding staat tot wat hun voorouders hebben uitgevreten. Maar ja, door te dat erkennen daar krijg je geen subsidie mee..

En dan het Parool, wat een journalistieke blunder, ze zouden een rectificatie kunnen plaatsen, maar toevallig was ik het boek ‘De erven van Klaas Bruinsma’ aan het lezen en kwam daar de volgende stuk tegen over misdaadjournalist Bart Middelburg van hoe toevallig Het Parool, Bart Middelburg lag in die tijd in conflict met mr Engelsma. Dit uitte zich in het plaatsen van artikelen over mr Engelsma vol met leugens en valse verklaringen. Later van tijd zal hierover worden gezegd: ‘’Ook al moesten we rectificeren. Dan gebeurde dan vaak op pagina 7. Niemand die het artikel las, ging op zoek om te kijken of er rectificaties waren. De Artikelen bleven dus voor waarheid aangenomen worden.’’ Wat u nu ziet met de artikelen van Het Parool is weer hetzelfde men liegt en verzint er maar op los, rectificeert af en toe wat. De artikelen zetten kwaad bloed en organisaties als BLM, KOZP, The Black Archives en vele andere krijgen onterecht op basis van leugens een steeds grotere achterban, meer aandacht en meer subsidie.

Nimmer zal ik mijn excuses aanbieden voor iets wat ik of mijn voorouders niet hebben gedaan, nimmer zal ik akkoord geven om vergoeding te betalen aan een volk wat de grootste in slavenhandel is geweest, en nimmer zal ik akkoord geven dat nazaten van de grootste slavenhandelaren continu subsidies krijgen en daarmee willens en wetens leugens over Nederland en Nederlanders blijven verspreiden. Nogmaals, wat op de eilanden is gebeurd praat ik zeker niet goed. Daarover in een latere Column meer.

Als u zelf nog meer wilt nakijken kunt u het beste op zoek gaan naar Engelstalige artikelen. Veelal kan Google het voor u vertalen als u het Engels niet machtig bent. In mijn onderzoek kwam ik erachter dat Nederlandstalige artikelen veelal afkomstig zijn van eerder genoemde gesubsidieerde clubjes en veelal al volgestopt zijn met leugens. Gebruik trefwoorden als Ashanti, Slavery, Netherlands, End of Slavery  dan komt u al een heel eind. En let ook op het verschil tussen slavenhandel en slavenhouder.

#KromLullenWatRechtIs #StopSubsidieVageClubjes #StopRacisme #StopSlavernij #StopMetJanken #BoycotHetParool #HetParool #PetervanBrummelen #GeertWilders #TheiryBaudet #PVV #FVD #UitgeverGezocht