De afgelopen weken schuift Peter R. de Vries (“Zorg dat u klaar zit, dan heeft u altijd een alibi”) bij diverse talkshows aan tafel. Hij bemoeit zich dan opdringerig met gasten die hun verhaal proberen te vertellen.

Advocaat Roethoef, u weet wel in de zaak Nicky Verstappen, kon geen zin vertellen of Peter zat er doorheen te tetteren dat Advocaat Roethof en zijn client liegen en uitgelegd moest worden hoe dat DNA spoor er kwam. Dat willen we allemaal weten, door het 50 keer achter elkaar te vragen gaat geen antwoord opleveren.

Deze week schoven Petertje en FvD’er de Heer Hiddema bij RTL late night aan tafel. Petertje wilde weer indruk maken. Dat de heer Hiddema niet op zijn mondje is gevallen kwamen Petertje en heel kijkend Nederland snel achter. De heer Hiddema pareerde elke aanval van Petertje, zaagde tot slot de poten onder zijn stoel vandaan en Petertje droop als een boer met kiespijn af.

De man van de alibi’s valt de afgelopen jaren wel vaker door de mand. Zo werd hij in 2017 op heterdaad betrapt bij het binnensluipen van een woning van een vrouw voor een slippertje terwijl de vrouw een relatie bleek te hebben.

In 2010 schreef de onderzoeksspecialist columns voor de fanatieke voetbal fansite AFCA. Elke Ajacied kent de rijke historie van AFCA qua rellen, drugs etc. Peter niet. Toen mensen buiten AFCA hem hier op aanspraken, distantieerde hij zich met een vaag alibi en moesten al zijn columns van de site worden gehaald.

In 2008 Stapte Joran van de Sloot in de Range Rover van Patrick van der Eem. Patrick ontfutselde wat bekentenissen en kreeg daarvoor 25.000 euro. Wat Peter ‘niet wist’ was dat Patrick een flink strafblad had. Een half jaar later schrijft dezelfde Patrick een boek over de verdwijning van Nathaly Holloway met daarin een voorwoord van.. ..jawel Peter.

Dat Peter veelvuldig contact had met de inmiddels vermoorde Heineken ontvoerder Cor van Hout, de inmiddels uit zijn ambt gezette Bram Moscovitch en vele andere criminelen is geen publiekelijk geheim.

Laten we voor Peter hopen dat hij nog genoeg alibi’s heeft anders valt hij nog vaker door de door de mand zoals met de heer Hiddema, hoewel dat dan weer wel vermakelijke tv oplevert.

Categorieën: Social Media