Normaal krijgt u de JOM op maandag. Het is nu al donderdag en u krijgt het nu pas. In het artikel van deze week is een kleine hiaat geslopen. De JOM van deze week zou gaan over Trouw Journalist Marten van de Wier. Marten heeft een tweetal artikelen geschreven over Loek Winter. Het eerste artikel ging over de aandelen die Loek Winter zou hebben in het Cardiologie Centrum Nederland (CCN). Inmiddels weten we dat dit van een werkmaatschappij is. In het tweede artikel blundert hij wederom nu over een rechtszaak die afgelopen Februari zich heeft afgespeelt.

Het gaat om zorginstelling De Seizoenen. Marten trekt de conclusie dat er zorggeld wordt weggesluisd. Dit zou gaan door een bv van Loek Winter waar al het vastgoed van De Seizoenen in zit. De Seizoenen betaald aan deze BV huur om gebruik te maken van het vastgoed. Een constructie die Loek Winter meer toepast. Volgens Marten gaat de rechter begin 2019 een uitspraak hierover doen. Echter heeft de rechter hier al bepaald dat de constructie mag, het bedrag wat De Seizoen betaald niet te hoog is en De Seizoenen naar een andere aanbieder over mag stappen.

Wat momenteel in opdracht van deze rechter uitgezocht wordt is of de manier hoe de constructie er is gekomen wel op de juiste manier is gegaan. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Loek Winter en de overige aandeelhouders alle vastgoed heeft overgenomen voor slechts een paar honderd euro. Het opbouwen van deze constructie heeft vijf jaar geduurd en een onafhankelijk onderzoeksbureau is in opdracht van de rechter bezig om alles in kaart te brengen. De 75.000 euro aan kosten van het onderzoeksbureau moet De Seizoenen betalen.

Waar ging het dan mis met de JOM. Pvda Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen riep op 5 november dat zij in het NRC had gelezen dat Loek Winter 25% aandelen in CCN en minister Bruins absoluut geen zaken met CCN moest gaan doen. Dit bleek dus niet te kloppen, maar had wel deels tot gevolg dat het st. Jansdal nu het ziekenhuis in Lelystad over neemt met alle gevolgen van dien.

Één en één was nu even geen twee. Het lijkt erop dat Lilianne haar uitspraak had gedaan op basis van het foutieve stuk van Marten. Echter kwam ik er op het laatste moment achter dat het stuk van Marten gepubliceerd is op 10 november en de uitspraak van Lilianne Ploumen op 5 november. Inmiddels heb ik aan haar gevraagd waar het stuk staat waar zij zich op baseerde want ik kan het niet vinden. Waarom wil ik dat weten? Omdat ik graag wil weten wie de fabel in de wereld heeft geholpen dat Loek Winter aandelen in CCN zou hebben, en of deze persoon daar misschien voordeel van zou hebben. Op dit moment stopt het nu dus even bij Lilianne Ploumen, maar dit gaat vervolgd worden.

Inmiddels weet u wel dat wat u op JOM leest gecontroleerd en uitgezocht wordt en dat u dat waardeert blijkt wel. In week 40 Is het eerste artikel gepubliceerd. Deze werd door 50 personen gelezen. Drie weken later werd het artikel over Zwarte Piet al 600 keer gelezen. En afgelopen week knalde het artikel over de kerstbomen structuur door de 1300 lezers heen.

Ik wil u dan ook danken voor het lezen, liken en delen van de artikelen op JOM. Het is voor mij een aanmoediging om door te gaan!

Voor nu wens ik u een fijne donderdag.

Jim

Categorieën: Jim Op Maandag